Girjasing: ‘Wie kaatst moet de bal terugverwachten’

VHP-assembleelid Sheilendra Girjasing zegt dat er niets mis is met de wijze waarop hij 13,3 hectare domeingrond in Commewijne heeft gekregen van de vorige regering. Als ondernemer kwam hij op ‘rechtmatige’ wijze in aanmerking voor het areaal, omdat hij een plan had gepresenteerd aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) én in staat is het gebied in productie te brengen. Volgens Girjasing heeft hij de grond aangevraagd op 15 juli 2010, op 26 juli wordt de kaart gemaakt van het gebied en op 06 augustus 2010 wordt aan hem gevraagd de administratiekosten snel te voldoen, gelet op het feit dat de toenmalige regering zou aftreden. Op 09 augustus 2010 krijgt hij de toewijzing. Girjasing: ‘Ik weet niet wat het probleem is en waarom men zo een poeha van maakt. Maar het is te begrijpen. Wie kaatst moet de bal terugverwachten.’ Op 09 augustus 2010 heeft niet alleen mijn persoon maar een 60 – tal andere personen percelen gehad in dat gebied.’
Vorige week uitte Girjasing nog scherpe kritiek op de snelle toewijzing van circa 1,4 hectare grond aan NDP-parlementariër Amzad Abdoel door de huidige regering. Abdoel kreeg het terrein binnen een maand. Volgens Girjasing ligt het verschil tussen hem en Abdoel in het feit dat Abdoel de regering onder druk heeft gezet voor zijn bijdrage aan de Amnestiewet. De VHP- parlementariër geeft verder aan dat Abdoel de 43ste persoon was die de aan hem toegewezen grond had aangevraagd. 27 personen wonen in de buurt en wilden de circa 1,4 hectare grond verkavelen en 12 of 14 personen zijn nabestaanden van ene mevrouw B., die dood werd aangetroffen op het perceel. Volgens Girjasing heeft de dc van Wanica, Rawien Jiawan, nog geadviseerd dat het perceel verkaveld moest worden en aan jongeren uitgegeven moest worden. Abdoel heeft volgens Girjasing door zijn gierige mentaliteit erachter aangezeten en binnen een mum van tijd heeft hij het gehad.
De VHP’er zegt in samenwerking met een Braziliaans bedrijf de groente- en fruitzaden die dat bedrijf produceert onder Surinaamse omstandigheden uit te proberen. Ook staat hij delen van het areaal te Slootwijk af voor bijenteelt en onderzoek door de universiteit. De politicus zegt al meer dan 20.000 Amerikaanse dollar te hebben geïnvesteerd in ontbossing en het in productie brengen van het terrein.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!