Oppositie loopt weg uit vergaderzaal

Leden van de Nieuw Front-oppositie zijn gisteren boos uit het parlement weggelopen. Hun afwezigheid viel op toen het lid Radjkoemar Randjietsing door DNA-voorzitter Jennifer Geerlings- Simons werd opgeroepen zijn spreukbeurt te vervullen. Randjietsing maakt deel uit van de commissie van rapporteurs die de ontwerpwet moest voorbereiden met betrekking tot Suriname’s toetreding tot de ‘Agreement of Establishing the Caribbean Disaster Emergency Management Agency’ (Cdema). De Nieuw Front-fractieleider schitterde door afwezigheid.
Oppositielid Guno Castelen die wel in de zaal was, deelde de parlementsvoorzitter mee dat zijn collega’s het lange wachten op de aanvang van de vergadering beu waren. Simons antwoordde daarop dat in de huishoudelijke vergadering van donderdag reeds aangegeven was dat de vergadering mogelijk niet op tijd zou beginnen, daar negen leden van het parlement verplichtingen hadden in het KKF-gebouw in verband met de voorbereidingen van de ACP-EU-conferentie.  De vergadering die voor 11.00 uur was uitgeschreven, ving uiteindelijk ruim een uur later dan gepland aan. Het wachten was ook op het ministersteam, dat rond 11.00 uur weer eens sterk ‘ondervertegenwoordigd’ was.

error: Kopiëren mag niet!