Girjasing kreeg 13,3 ha grond binnen 5 dagen

NDP-parlementariër Theo Vishnudatt heeft gisteren in de DNA voor een schok gezorgd met zijn onthulling. Deze was dat VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing binnen 5 dagen ruim 13.3 hectare grond toegewezen heeft gekregen van de demissionaire regering Venetiaan. Dit gebeurde niet lang na de verkiezingen van mei 2010. Het was juist Girjasing die enkele dagen geleden er gewag van maakte dat NDP’er Amzad Abdoel 1,4 hectare grond binnen een maand heeft gekregen op een makkelijke manier. Daarbij gaf hij met klem aan nooit een stuk domeingrond te hebben aangevraagd of gekregen. Het terrein dat hij kreeg toegewezen, behoorde tot het areaal van de landbouwcoöperatie SLOC in Commewijne.
Girjasing zegt dat hij op eerlijke wijze 13,3 hectare grond heeft aangevraagd en gekregen van de vorige regering in augustus 2010. ‘Ik heb als ondernemer landbouw- en veeteeltactiviteiten erop gedaan’, zegt Girjasing. Een deel is ter beschikking gesteld voor de bijenteelt en een ander deel voor de universiteit om te experimenteren. ‘Er is daar ontwikkeling op Slootwijk (Commewijne), waar niemand naar toe durft te gaan. Ik ben de enige die het gebied heeft ontbost en daar een modelbedrijf opzet’, zegt Girjasing.

error: Kopiëren mag niet!