Dronken autobestuurder rijdt in op politieagenten

Een dronken autobestuurder heeft onlangs in het rijstdistrict ingereden op enkele politieagenten die hem sommeerden te stoppen in verband met een reguliere verkeerscontrole. De dronken weggebruiker negeerde het stopverbod en reed regelrecht op de politiemannen in. Deze wetsdienaren moesten een sprong maken naar het trottoir om zichzelf in veiligheid te brengen. ‘Er zijn gelukkig geen ongelukken gevallen’, zegt gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop tegenover Dagblad Suriname.
Niet lang daarna werd de dronken autobestuurder in de kraag gevat door de politie. Hij werd meteen in verzekering gesteld. Hem kan poging tot doodslag verweten worden. ‘Het moment dat iemand aan de zijkant moet springen om te voorkomen dat hij omver gereden wordt, is het al een poging tot moord.’ Het feit dat hij ook nog onder invloed van alcohol verkeerde, zal uiteraard bezwarend werken tegen hem. Dit is het tweede geval binnen een jaar tijd, waarbij een autobestuurder het stopverbod van de politie negeert en ook nog probeert in te rijden op de wetsdienaren.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!