8 jaar cel gevorderd voor fatale mishandeling

De Braziliaan Furtando D. riskeert 8 jaar cel voor mishandeling van zijn vrouw als gevolg waarvan zij overleed. Het feit heeft zich vorig jaar in het district Sipaliwini voorgedaan. De verdachte heeft het slachtoffer met een hamer doodgeslagen. De openbare aanklager, Roy Elgin, achtte zware mishandeling de dood ten gevolge hebbende wettig en overtuigend bewezen. De vervolgingsambtenaar heeft verklaringen van getuigen als bewijs meegenomen. De verdachte blijft het feit ontkennen. Hij laat wel los dat hij en het slachtoffer mot hadden. Op een bepaald moment zou de vrouw hem hebben gebeten. Om zich los te krijgen, wierp hij een hamer naar de vrouw. Furtando D. kan niet met zekerheid zeggen of de vrouw geraakt was met het harde voorwerp. Zijn verklaring komt erop neer dat hij in noodweer heeft gehandeld. Advocaat Clive Lachman zal op 17 december pleiten voor zijn cliënt, die in voorarrest blijft.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!