Drie doden bij verkeersongeval Nickerie

Gistermiddag omstreeks 16.30 uur kreeg de politie een melding binnen van een verkeersongeval, ter hoogte van rijstbedrijf Manglie km 192 in het district Nickerie, waarbij een personenauto met vier personen over de kop is gegaan en in een trens is terechtgekomen. Het gaat om vier Guyanezen. Twee vrouwen en een man zijn dood. Een vrouw is redelijk aanspreekbaar opgenomen in het ziekenhuis. Alle drie mensen zijn kennelijk gestikt. De lijken zijn in beslag genomen. De identiteiten zijn nog niet prijsgegeven. De oorzaak van de aanrijding is nog niet bekend.
Frappant genoeg is een week terug in dezelfde omgeving een auto met een Guyanees kentekenplaat, ruim 100 meter verwijderd van dezelfde locatie over de kop gegaan. Drie personen, een man en twee vrouwen van Creoolse afkomst, hebben het ongeval overleefd.
Inspecteur Stanley Benschop betreurt het gebeuren. Zijn streven is te werken aan een veilig Nickerie. Het is eens shock voor Nickerie, zo dichtbij de grote viering van de onafhankelijkheidsdag.
Volgens een autobestuurder, die de route Southdrain-Guyana onderhoudt, is het een traditie in Guyana om hard te rijden. De chauffeur heeft de situatie bij de bocht waarschijnlijk onderschat.

error: Kopiëren mag niet!