Geduld bushouders op de proef gesteld

Het geduld van de bushouders wordt ernstig op de proef gesteld. Een groep ontevreden bushouders is de behandeling van de overheid spuugzat. “Wij zijn deze kinderachtige behandeling meer dan zat”, zeggen de bushouders. “Elk keer moeten wij als kleine kinderen rennen achter onze subsidie of dreigen met acties, voordat er een oplossing komt.” De ontevreden bushouders zijn van oordeel dat de overheid moet stoppen met het verstrekken van subsidie en de bustarieven moet verhogen. Ook menen zij dat de subsidie sterk is achterhaald. Het bedrag dat zij per liter uitgekeerd krijgen, is thans SRD 1.50. Het bedrag zou hooguit opgetrokken moeten worden met SRD 0.30 naar SRD 1.80.
De overheid moet SRD 9 miljoen aan achterstallige subsidie betalen aan de bushouders. Deze ondernemers denken nog niet aan het voeren van acties, maar wachten zaken af. Verder geven zij aan de subsidie hard nodig te hebben, zeker nu de prijzen van brandstof en busonderdelen weer zijn gestegen. Volgens het ministerie van TCT zou het resterende deel van de subsidie uiterlijk 5 oktober gestort zijn. Dat is tot op heden niet gebeurd.
John Mahadewsing, voorzitter Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO), zegt dat hij in de afgelopen week een telefonisch onderhoud heeft gehad met de directeur van TCT. Aan hem is voorgehouden dat de stukken reeds zijn verstuurd naar het ministerie van Financiën. Volgens Mahadewsing is het een hele procedure, dus wacht hij dat af. Hij hoopt dat het in de komende week zover zal zijn dat de uitbetaling van de achterstallige subsidie een feit is.

error: Kopiëren mag niet!