Toegewezen perceel Abdoel eerst begeerd door KTPI

Het perceel op Leidingen dat aan DNA-lid Amzad Abdoel is toegewezen, was eerst aangevraagd door de politieke partij KTPI. De partij van Willy Soemita had maar liefst 27 keren een aanvraag gedaan op dit stukje grond dat uiteindelijk toch is toegewezen aan de parlementariër Amzad Abdoel. Bronnen melden dat de districtcommissaris van Wanica zou hebben geadviseerd dat KTPI en Abdoel het perceel moesten delen. Echter weigerde Abdoel een deel van het perceel aan de KTPI af te staan en eigende zich het perceel uiteindelijk toe. De aanvraag vanuit KTPI is door verschillende personen uit de partij op verschillende momenten gedaan. Dit blijkt uit stukken waarop Dagblad Suriname de hand heeft weten te leggen.
Tijdens de behandeling van het huisvestingsplan in de DNA zorgde de parlementariër Sheilendra Girjasing voor heel veel beroering, nadat hij aankondigde dat juist DNA-leden die eeuwig schreeuwen dat er geen gronden zijn om te bouwen, percelen toegewezen krijgen. ‘Hier in het parlement heeft de president gezegd dat één van de redenen waarom het woningbouwproject mislukt is, het niet beschikbaar hebben van vrije domeingrond is, maar in de praktijk zien we gebeuren dat toppers van de NDP allemaal recent nog gronden hebben gehad, waaronder een DNA-lid dat pas een uur geleden heeft gezegd hoe moeilijk het is om in Suriname aan grond te komen. Hij is het eens met de president, terwijl hij op 18 september een beschikking krijgt van de huidige minister, die bij zijn aantreden heeft aangegeven dat hij eerlijk en transparant zal zijn, dat hij zijn familie geen schande zal geven. Toch zien we dat bewust buiten de commissaris om een beschikking wordt afgegeven.’
Abdoel zelf beaamt dat hij een perceel heeft gekregen en vindt dat hij alle recht heeft om een perceel aan te vragen. Hij ontkent echter dat hij binnen korte tijd een perceel heeft gehad. De parlementariër beweert dat hij een jaar lang heeft gewacht totdat hij zijn perceel kreeg toegewezen. Girjasing meent dat het nu duidelijk is waarom NDP al die tijd het RGB-ministerie wilde beheren. ‘Bij PL zou men deze grap niet kunnen uithalen. Ook bij KTPI zou men dit niet kunnen uithalen. De NDP heeft altijd dit ministerie begeerd om achterstanden in te halen. De juiste beweegredenen komen nu helemaal naar buiten’, aldus Girjasing.

error: Kopiëren mag niet!