Startsein aanleg drinkwatertoevoer Adjoemakondre

In aanwezigheid van het dorpsbestuur van Adjoemakondre, dorpelingen, de kapitein van Moengotapoe en vertegenwoordigers van het commissariaat Marowijne, SWM en Suralco is op vrijdag 19 oktober het startsein gegeven voor de aanleg van drinkwatertoevoer. In 2011 hebben de afdelingen Community Relations en Mining van Suralco samen met de gemeenschap van Adjoemakondre intensief overleg gevoerd. De vertegenwoordigers van de Adjoemakondre-gemeenschap hebben in het overleg aan Suralco gevraagd bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van het dorp. In december 2011 zijn afspraken gemaakt tussen Adjoemakondre en Suralco. In het overleg zijn door Suralco beloofd schoonmaak van het dorp, renovatie van huizen, verfraaiing van de aanmeerplaats en realisatie van drinkwatervoorziening in het dorp.
Na voorbereidingen door Suralco en SWM is op vrijdag 19 oktober de eerste waterbuis gelegd. Het dorp Adjoemakondre wordt via de 12 km tellende waternetlijn aangesloten op het waterdistributiepunt te Moengotapoe. Voor de uitvoering van het waterproject heeft Suralco concrete afspraken gemaakt met de SWM.  Zij is verantwoordelijk voor uitvoering en heeft de supervisie over het project. Alle benodigde materialen zijn reeds aangeschaft door Suralco . “Dit duurzaam waterproject zal een wezenlijke bijdrage leveren aan de ontwikkelijking van het dorp. Uiterlijk Kerst dit jaar, komt er stromend water uit de kraan”, aldus Marlon Veira, area superintendent Moengo Mines.
Nabij het dorp Adjoemakondre is de Adjoema Hill -mijn gelegen. Deze bevat 421.000 ton aan bauxieterts. Traditiegetrouw gaat Suralco eerst in overleg met de vertegenwoordigers van de gemeenschap om eventuele gevolgen en mogelijkheden door te nemen.

error: Kopiëren mag niet!