Decentralisatieprogramma gaat ook in 2013 door

Het decentralisatieprogramma zal ook in 2013 worden voortgezet. Dat blijkt uit de ontwerpbegroting van het ministerie van Regionale Ontwikkeling voor het dienstjaar 2013. Het onderdirectoraat Districtsbestuur en Decentralisatie vervult hierin een cruciale rol en krijgt het verdere beheer over het programma “Decentralization
and Local Government Strenghtening Program”. Het onderdirectoraat zal zich ook sterk maken om de districten intensief te begeleiden totdat zij in staat zullen zijn zelfstandig te functioneren.
De actiepunten betreffende het decentralisatieprogramma luiden als volgt: capaciteitsversterking dr en rr, installatie overige dc’s encapaciteitsversterking dc’s. Hierbij zal een traject worden ontwikkeld om de dc’s voor een periode van 3 maanden intensief te begeleiden in zowel bestuurlijke als organisatorische zaken betreffende hun functie. Tevens zal het proces verder ter hand worden genomen om de fiscale wetsvoorstellen , waaronder de financiëleverhouding tussen staat en districten, het ontwerp districtsbelasting en overige wetsvoorstellen betreffende decentralisatie goedgekeurd te krijgen.Ook zullenwettelijke regelingen voor decentralisatie van steden, dorpen en wijken verder voorbereid worden. Voor geheel Suriname zal er een ‘LocalGovernmentAuthority” worden ingesteld.Het DLGP II loopt in maart 2014 af.

error: Kopiëren mag niet!