Suwama en Villa Zapakara beginnen met De Groene School

Suwama en Kindermuseum Villa Zapakara zijn begonnen met de uitvoering van de eerste fase van het project ‘De Groene School’. Het project is gefinancierd door Suriname Conservation Foundation (SCF) en de activiteiten worden uitgevoerd op locatie bij Kindermuseum Villa Zapakara. Het project heeft als doel het beïnvloeden van het gedrag van kinderen, zodat zij op een duurzame en verantwoorde manier omgaan met het milieu (afval, water, energie en flora en fauna), door het geven van duurzame voorlichting. Er is daarom gekozen voor een andere manier van voorlichten, namelijk een workshop (de Soso Doti Workshop) en een spel (Doti Man Takroe). Door ‘doe-voorbeelden’ en activiteiten wordt participatie gestimuleerd, omdat het de kans biedt voor actie en beweging, wat voor kinderen aantrekkelijker is. Het project duurt 2 maanden en er wordt ernaar gestreefd gedurende deze periode ongeveer 1.650 kinderen te ontvangen. Hierna volgen fase 2 en fase 3. Er zijn 3 verschillende workshops ontwikkeld voor verschillende leeftijdscategorieën. Tijdens de workshops is er aandacht voor afval. Ook water en energie zullen tijdens de workshops aan bod komen door middel van ‘doe-voorbeelden’. Gedurende de eerste week zijn er in totaal 180 kinderen ontvangen en begeleid. Het project gaat door tot 15 december 2012.

error: Kopiëren mag niet!