Moestadja krijgt bijbel van Gideon International

Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken heeft gisteren een delegatie van  Gideon International Bijbelorganistie o.l.v. regional field officer Jerry Malone ontvangen op zijn departement. Deze organisatie heeft als doel de Bijbel over de gehele wereld te prediken en te distribueren, via scholen, ziekenhuizen, gevangenissen, hotels, etc. Ze zijn al permanent vertegenwoordigd in 94 landen, waaronder ook Suriname vanaf 1960. August Boldewijn , president van Kamp-Paramaribo van deze organisatie, maakte ook deel uit van deze delegatie.
Minister Moestadja heeft bij deze gelegenheid  een exemplaar van de Bijbel en wel Het Nieuwe Testament  mogen ontvangen van Malone. De regional field officer verwende de minister hierbij met een gebed voor kracht, wijsheid en gezondheid. Ook deelde hij enkele gedetailleerde goede ervaringen tijdens zijn prediking van de Bijbel met de minister.
Boldewijn gaf aan heel trots te zijn op Suriname als land met de vele geloofsovertuigingen waarbij men toch zo vreedzaam met elkaar kunnen leven en bovenal de minister, die deze verantwoordelijkheid heeft,  in geslaagd is dit nog steeds onder controle te kunnen houden.
Minister Moestadja heeft bij deze gelegenheid te kennen gegeven dat het inderdaad een zware job is om de verhoudingen tussen de verschillende geloofsovertuigingen, succesvol in balans te houden.  Een doel dat hij hierbij nastreeft is om via de afdeling Eredienst, een beleidsgebied van Binnenlandse Zaken, naar een modern systeem te gaan voor een betere samenwerking tussen alle religieuze groepen in ons land.

error: Kopiëren mag niet!