Grote hoeveelheid drugs verbrand

Gistermorgen vroeg zijn 69 kilogram cocaïne, 2.487 ml vloeibare cocaïne, 47.5 kilo marihuana en een kleine partij hasj op het terrein van Marina Doerga verbrand. De verbranding geschiedde onder zware beveiliging en onder het toeziende oog van officier van justitie Nirmala Maikoe. ‘Het gaat om drugs die in de maanden februari, juni, juli, augustus en september 2012 op verschillende locaties, waaronder onze luchthaven en posterijen, in beslag zijn genomen door de politie’, zei Nasser Hoesein Samsoedin van de Narcoticabrigade gistermorgen aan Dagblad Suriname.
Maikoe gaf aan de pers te kennen dat getracht wordt om zo snel mogelijk de drugs te vernietigen, nadat het onderzoek is afgerond. De officier van justitie merkt op dat mensen blijven proberen om drugs te smokkelen, ondanks de zware straffen die worden opgelegd.
“Mensen proberen op allerlei manieren om snel rijk te worden. Zij worden steeds creatiever bij het transporteren van drugs. Maar ook de politie is alert en speelt in op de gedragingen van de mensen”, zegt Samsoedin. Volgens de inspecteur is dit de derde drugsverbranding voor dit jaar.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!