IDB evalueert Trade Sector Support Programme

Van links naar rechts: Mario Umana (IDB project teamleider); minister Raymond Sapoen van HI en Jerrol Renfrum van het min van HI
Op woensdag 17 oktober 2012 heeft de Inter- American Development Bank (IDB) in samenwerking met het ministerie van Handel & Industrie en diverse andere stakeholders een evaluatie gehad van de afgelopen Trade Sector Support Program (TSSP). Tijdens deze bijeenkomst hebben de diverse organisaties hun ervaring met elkaar gedeeld over projecten die gefinancierd zijn uit middelen van dit programma. De IDB en Suriname hebben enkele jaren geleden een overeenkomst gesloten om de handelssector in Suriname te ontwikkelen aangezien deze sector kan uitgroeien tot één van de belangrijkste peilers van de economie van het land. Het programma heeft een looptijd van drie jaar en heeft als doel het verbeteren van een effectieve communicatie systeem en het stimuleren en versterken van de IT sector. Jerrol Renfrum coördinator van dit project ging in zijn presentatie in op het communicatie systeem binnen het HI. Door het onoverzichtelijke netwerk was de communicatie van en naar het Ministerie heel erg moeilijk. Zo is er op 15 september 2009 met behulp van het TSSP een aanvang gemaakt met de bouw van een eigen informatie en communicatie netwerk. Op 1 december 2009 is de elektrische bedrading op het Ministerie aangepakt. Door verbetering van deze technische infrastructuur op HI is zowel de informatie als communicatie naar en van het publiek toe stappen vooruit gegaan.Ook de communicatie met het buitenland is nu binnen handbereik. Met een druk op de knop wordt via conference call contact gelegd met collega’s uit de Caricom en de rest van de wereld. HI beschikt nu over de beste IT- infrastructuur van de plublic sector. IDB project teamleider Mario Umana en Gunter Rochow,een onafhankelijke consultant waren zeer ingenomen met de presentaties van de verschillende stakeholders. Wel gaf Gunther aan dat hij graag concrete bewijsmateriaal zou willen hebben van de succesvolle projecten. Hij was daarom zeer ingenomen met de presentatie van Renfrum die met behulp van zijn powerpoint presentatie, beeldmateriaal vertoonde van hoe het oude netwerk eruit zag en hoe het er thans uitziet.

error: Kopiëren mag niet!