Avondstudenten willen schoolvervoer

De studenten die de avondscholen bezoeken, zijn ontstemd. Zij hadden gehoopt dat het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) hun tegemoet zou komen middels het inzetten van desnoods een avondbus. Er is een registratieperiode geweest, maar dat is nodeloos gebleken. De avondstudenten moeten maar zelf zien hoe zij thuis aankomen.
Het Minov draagt geen zorg voor het avondvervoer.  Het Minov voelt zich slechts verantwoordelijk voor het vervoeren van leerlingen naar en van de dagscholen. Het is een tendens dat vele studenten en leerkrachten vragen voor avondschoolvervoer. Hendrik Jamaloodin, onderdirecteur Technische Diensten, bevestigt dat er een registratie is geweest in de maand september om na te gaan hoe groot de vraag is naar avondvervoer en uit welke buurten de studenten afkomstig zijn. Mensen die gebruik willen maken van het avondschoolvervoer zijn wederom op 8 en 9 oktober in de gelegenheid gesteld om zich te registreren.  Het ministerie heeft die informatie inmiddels binnen en heeft het uitgewerkt doorgestuurd naar de minister.  Volgens Jamaloodin zal de regering via de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling zich uitspreken of er ook avondvervoer ingezet zal worden.
In het afgelopen jaar heeft het Minov wel een uitzondering gemaakt voor de avondstudenten van Commewijne en Wageningen – Nickerie. Er moet rekening mee gehouden worden dat het inzetten van nachtvervoer veel kosten met zich zal meebrengen. Het ministerie heeft al een tekort aan financiën. Ook de naschoolse opvang brengt veel kosten met zich mee en ook hier moeten er bussen ingezet worden om de leerlingen naar huis te brengen.

error: Kopiëren mag niet!