Bromfietsdief veroordeeld tot 5 maanden cel

Guillermo Blomhof kreeg gisteren een celstraf van 10 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar opgelegd. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan bromfietsdiefstallen. Op 7 oktober van het vorig jaar had hij een bromfiets weggenomen, welke geparkeerd stond op een sportcomplex. Toen de benadeelde tot de ontdekking kwam dat zijn brommer verdwenen was, deed hij aangifte. Aan de Koningstraat reed Blomhof op de gestolen bromfiets. Tot zijn pech werd hij door de politie gestopt, omdat hij geen valhelm op had. De verdachte kon op aanvraag geen bescheiden van de brommer aan de politie overhandigen. Ook merkte de politieambtenaar op dat de brommer geen contactsleutel had. De politie bracht de verdachte naar het bureau voor verhoor. Inmiddels is de bromfiets aan de benadeelde teruggegeven.
Bij de tweede keer nam Blomhof een bromfiets, die onbeheerd voor een woning stond, weg en verkocht het aan een derde. De verdachte ontving SRD 200 van de koper. De rest zou later worden afgelost.  De openbare aanklager, Shanta Mahadew, achtte beide diefstallen wettig en overtuigend bewezen, mede op grond van de bekentenis van de verdachte zelf. Zij eiste een straf van 10 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar.
Advocaat Stefani Amirkhan kon zich terugvinden in de eis en verzocht de rechter om dat te willen overnemen en de verdachte conform te veroordelen. De verdachte heeft beide feiten volmondig bekend. De magistraat ging mee met zowel de officier als de raadsvrouw en veroordeelde Blomhof conform de eis. De verdachte mag over 3 dagen naar huis. Hij werd op 19 mei aangehouden.
Saskia Bandhan    

error: Kopiëren mag niet!