Savitrischool krijgt na vier jaar eindelijk vlaggenmast

De Savitrischool in het district Wanica, in de omgeving van Magentakanaal, heeft langer dan vier jaar een vlaggenmast moeten ontberen. Op initiatief van Sewa International Suriname (Stichting SewIntSur) is deze school van een vlaggenmast voorzien. Gisteren, 15 oktober 2012, heeft de officiële ingebruikname plaatsgehad.
Ongeveer een jaar geleden is Stichting SewIntSur op de hoogte gebracht dat de Savitrischool (mulo/lbgo) geen vlaggenmast heeft. Middels een projectvoorstel zijn er naar middelen en vrijwilligers gezocht. Met het plaatsen van een vlaggenmast worden de leerlingen in de gelegenheid gesteld om ook een vlaggenparade te houden. Dit is van belang om het nationalistisch gevoel te stimuleren.
In lijn met de doelstellingen van de stichting, namelijk het stimuleren van voluntarisme (vrijwilligers/sociaal werk), is het technische ontwerp, de uitvoering van de bouw en de algehele organisatie van het project verricht door vrijwilligers aangesloten bij SewIntSur. De school en het bestuur van Stichting Jiwan Yoti, waaronder het scholencomplex valt, heeft ook een bijdrage geleverd door in te komen met ongeveer 15% van de materiele kosten. De overige 85% van de kosten zijn gedekt door SewIntSur. Arbeid was kosteloos aangezien het werk door vrijwilligers is gedaan.
Sewa International Suriname draait op de kracht van vrijwilligers. Zij hoopt dat meerdere personen en organisaties gemotiveerd raken om vrijwilligerswerk te doen. Vrijwilligerswerk oftewel “Sewa” is een sleutelfactor die kan bijdragen aan de welvaart en het welzijn van de medemens en de gehele gemeenschap.

error: Kopiëren mag niet!