Ministerie NH op weg naar energiebeleid in Suriname

Op donderdag 18 oktober organiseert het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen een “Stakeholder” bijeenkomst. De vergadering zal worden gehouden in de Hotel Torarica zal het “White Paper” onderwerp terzake het Energie beleid van Suriname behandelt. De WP is ontwikkeld in het kader van het door de IDB gefinancierde project “Support to the Institutional and Operational Strenghtening of the Energy Sector” en beoogt een aanzet te geven tot de ordening van de energie sector in ons land.
De gefaseerde verstrekking door de IDB van een lening (Policy Based Loan) aan de Surinaamse Regering is direct gerelateerd aan de voortgang van dit ondersteuningsproject. De Regering heeft de IDB inmiddels gevraagd om de 1e tranche van deze lening vóór het eind van dit jaar over te maken. De geformaliseerde WP is één van de vereisten voor de honorering van dit verzoek. Het intensief programma zal worden geleid door respectievelijk de heren D.Lachman MSc, Ir. M. Kopinsky en Dr.Ir. R. Nannan. De onderwerpen die door de sprekers worden behandelt hebben betrekking op de energie veiligheid, wet en regelgeving in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!