Kiele kilt Vredenburgstar

Op de tweede speeldag in de Eersteklasse competitie van de Livorno Sportorganisatie (LSO) stond er een topper op programma. Twee finalisten van vorig jaar stonden tegenover elkaar, te weten FC ADO en Vredenburgstar. Deze ploegen zijn ook de titelfavorieten dit jaar. FC ADO won met 2-1. Het winnend doelpunt kwam 5 minuten voor tijd via het hoofd van Valentino Kiele, die vorig jaar nog voor Vredenburgstar uitkwam.
Het werd een wedstrijd die ADO binnen 10 minuten kon beslissen, was het niet dat de lat en de paal redding brachten voor Vredenburgstar. Nadat doelman Avinash Magnon de bal liet glippen, kon Junrey Amelo de ploeg van FC ADO op 1-0 brengen. Maar zijn inzet voor open doel raakte de doellat. Hierna brak de snelle Mohamed Toerab door op het doel van Magnon, maar zijn schuiver belandde in het zijnet. De derde grote kans van ADO kwam van Kiele, na een steekpass van Amelo. Kiele schoof de bal tussen de benen van goalie Magnon, maar de bal kaatste via de paal weg. De beste kans van Vredenburgstar kwam van Serginho Atmo. Hij kogelde de bal in de kruising, maar ADO-goalie Helmut ‘Bere’ Beukenhout redde even prachtig met een acrobatische reflex. Atmo kreeg een andere schietkans, maar hij struikelde over zijn eigen trap. De ruststand bleef 0-0.
In de tweede helft kwam FC ADO wederom goed opzetten. Het openingsdoelpunt kwam na een uur spelen. Een vrije trap vanop 35 meter werd keihard over doelman Magnon ingeschoten door Johan Aroeman van ADO (1-0). Meteen na de 1-0 pleegde Vredenburgstar een wissel. Zico Orie (clubeigenaar) ging uit het veld, Otmar Hardley kwam erin. Dit bracht een opleving bij Vredenburgstar. Na een combinatie kwam de bal via Hardley bij Iwan Ave. Met een tamme schuiver verschalkte hij doelman Beukenhout in de 64ste minuut (1-1). De laatste 20 minuten van de wedstrijd was helemaal open. Beide ploegen kregen veel kansen. Bij Vredenburgstar waren er twee levensgrote kansen voor Atmo en de ingevallen Marino MacDonald. Beide keren redde Beukenhout op voortreffelijke wijze. Aan de andere kant ging FC ADO nonchalant om met de kansen die ze kregen. Een vrije trap van Aroeman raakte de paal. De ingevallen Steven Sardjoe bracht meer gevaar. Uit een van de acties van hem kwam het winnend doelpunt. Sardjoe passeerde twee man op links en trok  voor met een stift. De bal viel precies op het hoofd van Kiele, die de bal in het doel deponeerde (2-1).
In de andere Eersteklasse wedstrijd won Eendracht haar wedstrijd met 2-0 van Jong Jivan Jotie. De ruststand was 1-0. Orpheo Asinga scoorde in de eerste helft, Rios Francis in de tweede helft.

Stand Eersteklasse:

Team

W

Pt.

V

T

S

1

F.C. ADO

2

6

5

1

+4

2

SV Welgedacht C

2

4

2

1

+1

3

Eendracht

1

3

2

0

+2

4

Vredenburgstar

2

3

4

2

+2

5

Hindelaya

2

3

3

3

0

6

Cruzeiro

2

3

2

4

-2

7

B.K.V.

2

1

1

4

-3

8

AS Highwaystar

1

0

1

2

-1

9

Jong Jivan Jotie

2

0

0

3

-3

Het programma voor het komend weekend:
Donderdag 18 oktober 2012
18.30   E.   Cruzeiro – a.s.Highwaystar
20.20   E.   Eendracht – BKV
Zondag 21 oktober 2012
09.30   T. Real Fredrikshoop – Azaadboys
11.20   T.  Neta Dell – Jong India
13.10   T.  Jai Jawan – Caravan 2010
15.00   E.  Welgedacht C – Vredenburgstar
16.50   E.  FC ADO – Hindelaya
Vrij:     Jong Jivan Jotie

error: Kopiëren mag niet!