Asis Gajadien: ‘Wij zullen de opening verrichten van ziekenhuis Wanica’

‘Ik stel de president gerust dat hij zich niet druk hoeft te maken. Niet de huidige regering, maar wij zullen zeker de opening van het ziekenhuis in Wanica verrichten na 2015. Het is een goed project’, zegt het VHP-assembleelid Asis Gajadien aan Dagblad Suriname. Hij vindt het verder jammer dat de huidige regering vanwege het niet kunnen opleveren van tastbare projecten elke gelegenheid gretig aangrijpt om er een publieke stunt van te maken. Er is nog niet eens een bouwrijp perceel is waar het ziekenhuis van Wanica komt te staan en er wordt al zoveel ophef gemaakt met het onthullen van een naambord. Volgens Gajadien is dit een lachertje. Pas over een jaar is het perceel waar het ziekenhuis gebouwd zal worden bouwklaar.
Gajadien zegt een grote voorstaander te zijn van decentralisatie van de medische zorg. Wanica is ook de beste plek waar dit zal gebeuren, vooral gelet op de bevolkingsdichtheid. Volgens Gajadien kan de huidige regering echter geen tastbare resultaten tonen aan de samenleving. ‘Wanneer een kleine straat van enkele meters lang wordt voorzien van leidingwater en wanneer er slechts een lokaal of een toilet wordt bijgebouwd op een school, is dat voor de huidige regering al reden genoeg om de media erbij te halen. Dit is volgens hem gewoon te wijten aan het feit dat de regering niet in staat is om zowel lopende projecten als zelf geïnitieerde projecten op te leveren. Gajadien maakt een vergelijking met de vorige regeerperiode, waar dergelijke zaken bij de lopende band plaatsvonden zonder dat er ophef over werd gemaakt.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!