53-jarige veroordeeld tot anderhalf jaar cel wegens ontucht

De 53-jarige Humphrey O., die een 13-jarig meisje ontuchtelijk heeft betast, werd gisteren tot anderhalf jaar celstraf veroordeeld. Zijn advocaat, Johny Hussain, bracht tijdens zijn pleidooi naar voren dat de verdachte op 10 februari is aangehouden en dat het feit op 15 december 2011 zou zijn gepleegd. Volgens de verdediging is er een onzekere situatie ontstaan, omdat de verdachte pas twee maanden na het gebeurde werd aangehouden. Hij gaf aan dat er een ander beeld kan zijn gewekt. De advocaat verzocht rechter Alida Johanns dan ook om zijn cliënt het voordeel van de  twijfel te gunnen.  Volgens de raadsman heeft hij ook tegenstrijdigheden in de verklaring van het slachtoffer opgemerkt. Het slachtoffer verklaarde dat de verdachte haar vier keren heeft betast. Ook haalde de advocaat aan dat het meisje eerder misbruikt was door iemand anders. Ten tijde van het delict was de verdachte ziek.
Kantonrechter Alida Johanns achtte evenals de officier van justitie ontucht wettig en overtuigend bewezen. Dit, mede op grond van de verklaringen van het slachtoffer, de moeder en een zus van het slachtoffer en de bevindingen van de arts. Het meisje had de kamer van de verdachte beschreven bij de politie en volgens het politioneel onderzoek komt het overeen met de beschrijving. De magistraat achtte het feit zeer ernstig en veroordeelde de verdachte conform de eis namelijk, 1½ jaar met aftrek.
Saskia Bandhan      

error: Kopiëren mag niet!