Update: Aankondiging bouw ziekenhuis Wanica zonder enig plan

Er is niets concreets op papier over de bouw van het ziekenhuis in Wanica. Gisteren werd groots de onthulling gedaan van het naambord waarop staat dat er eind 2014 een ziekenhuis op de plaats moet staan. Echter is er helemaal geen plan, ook niet over de bemensing van het ziekenhuis en de specialisten. Tijdens de verschillende speeches werd noch door de minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, noch door de minister van Openbare Werken, Ramon Abrahams, en evenmin door de minister van Volksgezondheid, Michael Blokland, gesproken over de financiering van het project. De president die als laatste aan het woord kwam, is het minst ingegaan op de bouw van het ziekenhuis zelf. ‘Voor Bouterse was dit een goed moment om promotie te maken over wat de regering heeft kunnen klaarspelen de afgelopen tijd. Zo sprak hij continue over onder andere het onderwijs en hoe machtig zijn partij is geworden.’ ‘Ik zal weer het bos induiken nu.’ Na deze uitspraak, eindigde hij zijn speech.
In een interview met Dagblad Suriname zegt Blokland dat hij niets weet over de financiering van het project. ‘De middelen komen wel van China, maar ik weet niets over de financiering en hoeveel het project gaat kosten. Dat het ziekenhuis komt, dat is belangrijk.’ Volgens de minister hoeft er geen plan te zijn over de bouw, de financiering en de bemensing van het ziekenhuis. Hij is er wel van overtuigd dat de regering in staat zal zijn in het jaar 2014 het ziekenhuis af te leveren. Enkele betrouwbare bronnen binnen de regering melden Dagblad Suriname dat de komst van de president niet eens was gepland. De president besloot op het laatste moment een bezoek te brengen aan de onthulling. ‘Wanneer een president ergens naar toe gaat, horen alle districtscommissarissen hun wit pak aan te trekken. Alleen de dc van Wanica, Ravin Jiawan, had een wit pak aan, terwijl de rest van de dc’s niet eens wist dat de president zou komen. Zij zijn gekomen in hun bruin pak en zijn ook nog in verlegenheid gebracht. De dc van Wanica heeft ook nog verzuimd de dc’s te verwelkomen’, aldus de bron.
De parlementariër Sheilendra Girjasing zegt in een reactie dat hij hoopt dat er werkelijk een ziekenhuis staat in 2014 op Wanica. ‘Deze regering is meester in het onthullen van naamborden. Enkele weken terug werd ook groots een naambord onthuld op Commewijne. Er werd aangekondigd dat er een suikerfabriek zou komen. Ook hier is er niet eens een plan. Ik hoop dat de bevolking niet opnieuw voor de gek wordt gehouden’, aldus Girjasing.

error: Kopiëren mag niet!