Zaak poging tot verkrachting verdaagd Zoon probeerde moeder te verkrachten

Kantonrechter Albert Ramnewash heeft de strafzaak tegen S.B, de gewelddadige zoon die op 21 mei van dit jaar getracht heeft zijn 72-jarige moeder te verkrachten, verdaagd naar volgende week. Naast poging tot verkrachting heeft S.B. vernielingen in haar woning aangebracht. Op de afgelopen zitting maakte de verdachte gebruik van zijn zwijgrecht. De rapporten van de deskundigen zijn nog niet binnen. De magistraat stelde deze zaak uit naar 16 oktober. De moeder heeft haar  relaas reeds op de zitting gedaan. Zij verklaarde dat van haar 7 kinderen de verdachte het één voor het laatste kind is. Hij woont samen met haar. Het slachtoffer gaf aan dat S.B. op de betreffende dag, zoals altijd, naakt in huis rondliep. Op een gegeven moment probeerde hij zich aan haar te vergrijpen. S.B. probeerde de bejaarde mevrouw te verkrachten, maar door verzet van haar lukte dat niet. S.B. zat hierna drie kwartier op zijn moeder, terwijl hij masturbeerde.
Het gedrag van de zoon is niet goed te keuren. De oude mevrouw verklaarde dat zij op 43-jarige leeftijd weduwe is geworden. Sindsdien heeft zij alles in het werk gesteld om in haar levensonderhoud te voorzien. Verder gaf het slachtoffer aan dat haar zoon vrijwel al haar bezittingen in de woning vernielt. Bovendien loopt hij vaker naakt in en rondom het huis rond. De moeder sprak haar zoon hierover aan. De zoon trok zich daar niets van aan en ging door met zijn afkeurenswaardig gedrag. De moeder is de situatie al beu. Zij gaf aan dat haar zoon een drugs- en alcoholverslaafde is. De magistraat zal op de volgende zitting deze zaak afhandelen. S.B. blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!