Eerste kinderurologische missie in het Academisch Ziekenhuis

In het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is van 03 t/m10 oktober voor de eerste keer een kinder urologische missie georganiseerd. De missie Urologie is speciaal voor kinderen die bij geboorte een afwijking hebben bij hun geslachtorgaan. Bij deze kinderen is de plasbuis verkeerd aangelegd,waarbij een ingreep aan het geslachtsdeel deel noodzakelijk is. Deze afwijking bij kinderen komt heel sporadisch voor.
Deze missie is in nauwe samenwerking met de in Suriname werkende Urologen uitgevoerd. Voor deze missie is de heer Joop van den Hoop, afgereisd naar Suriname. Dokter van de Hoop fungeert als kinderuroloog in het kinderziekenhuis van het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam. Een kinderuroloog is een uroloog die zich gespecialiseerd heeft voor aangeboren afwijkingen bij kinderen.
Het is de eerste keer dat deze missie georganiseerd is in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Verwacht wordt dat deze missie 2 keer per jaar wordt georganiseerd. De na behandeling van deze
patiënten zal geschieden door de urologen van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo; Drs A.Ramsoekh en Drs J. Castillion.

error: Kopiëren mag niet!