Vrouw via facebook opgelicht

Een vrouw heeft aangifte van oplichting gedaan tegen iemand die in het buitenland zit. Zij heeft de man via facebook leren kennen en ze werden “chat-vrienden”. De man vertelde haar op een bepaald  moment dat hij in een Aziatisch land op vakantie zou gaan en dat hij een i-phone en wat vreemd geld voor haar zou opsturen. Onlangs kreeg zei een email vanuit Maleisië, waarin haar werd medegedeeld dat zij een pakketje op een postkantoor in dat land had. Voorts dat om dat pakketje te ontvangen, zij US.400 via een bekende internationale geldverzendingskantoor hier te lande moest versturen naar een adres in Maleisië.  De vrouw liet het geld overmaken naar Maleisië. Niet lang daarna kreeg zij weer een email, waarin werd aangegeven dat er nog een probleem met het pakketje was en dat zij nu US.1600 moest opsturen. Pas toen kreeg zij argwaan en stapte zij naar de politie om aangifte te doen tegen haar chat-vriend.
 

error: Kopiëren mag niet!