Strafzaak vrouwelijke straatvechter verdaagd

De strafzaak tegen de verdachte Donna W. die op 26 februari 2012 de vrouwspersoon Nathalie heeft afgetakeld te Kasabaholo, werd gisteren op verzoek van haar advocaat verdaagd naar 4 december. Deze zaak staat voor requisitoir en pleidooi. De officier zou gisteren haar strafvoorstel presenteren. Op de volgende zitting komt zowel de ovj als de raadsman aan de beurt. Het slachtoffer is reeds eerder op de zitting gehoord. Op 25 februari was Nathalie in Havana Lounge samen met haar nichtje Velly. Op een gegeven moment stapte Donna W. dreigend naar haar toe met de vraag ‘mi nanga yu ab’ wan sani’. Nathalie gaf aan dat zij haar niet kende. Donna W. ging op een gegeven moment tekeer en wel zodanig dat een security guard moest ingrijpen. Er ontstond een ruzie tussen Donna en de guard en zij werd eruit gezet. Nathalie bleef in Havana Lounge.
Op 26 februari, de dag na de mishandeling, belde een kennis Nathalie op die Donna W. kent. Nathalie vroeg haar kennis wie die dame was. ‘Hij zei me dat ze waarschijnlijk iets met mijn nicht had.’ Nathalie ging later die dag op bezoek bij haar nichtje Velly. Daar aangekomen zag ze Donna W. en een andere vrouw filmen. ‘Ik liep naar de poort en zei ‘goedemiddag’. Ik had dat woord niet goed uitgesproken of Donna sloeg me direct op mijn neus. Mijn neus bloedde hevig.’ Een voorbijganger, een man, kwam tussen beiden en stopte het gevecht. Nathalie stapte in haar auto en reed direct naar de politie te Uitvlugt. De volgende dag, 27 februari, was zij weer op Uitvlugt en zag ze Donna W. in de buurt zitten. Nathalie vernam van een politieagent dat het parket had besloten om Donna W. vrij te laten. Nathalie geloofde haar oren niet en ging naar OPZ. Later werd Donna W. weer opgepakt. Donna W. heeft uiteindelijk 9 dagen in het cellenhuis moeten doorbrengen, waarna zij op vrije voeten kwam.

error: Kopiëren mag niet!