Koese Soepe vrijdag op Arnold Classic Europa

Bodybuilder Koese Soepe van de sportschool Muscle Camp doet vrijdag namens Suriname mee aan de Arnold Classic Amateurs. Deze hoog ingeschaalde bodybuildingwedstrijd is vernoemd naar de legendarische bodybuilder/acteur Arnold Schwarzenegger. Soepe is door de Surinaamse Bodybuilding en Weightlifting Bond (SBWB) afgevaardigd naar de contest. Dit, op advies van succescoach Rinus van de Zeijde die vorig jaar in Suriname was tijdens de Nationale Bodybuilding Kampioenschappen. Van der Zijde, die de Surinaamse bodybuilder Eddy Wilson tot de eerste Surinaamse profbodybuilder maakte, constateerde groot potentieel bij Soepe.
Soepe is al enkele maanden in Nederland waar hij zich voorbereid heeft op de contest. Hij heeft erg veel progressie gemaakt en de verwachting is dat hij in staat moet zijn om minstens in de finale te belanden. Soepe staat onder begeleiding van Van de Zijde en Blue Dickson (bodybuilding kampioen en ook deelnemer aan de Arnold Classcis in Madrid 2012). Blue traint elke dag keihard met Soepe, waarbij opgeven geen optie is, men gaat tot het aller-uiterste. Volgens SBWB-bestuurslid Manav Kanhai ziet Soepe er heel goed uit. ‘Je schrikt als je hem ziet en vergelijkt met de Soepe die we in Surianme hebben gezien. Hij is droger en heeft meer spiermassa.’
‘De trainingen zijn heel erg zwaar, waar wij in Suriname trainen met setjes van 10 reps (herhalingen, red.), is hier het minimumaantal reps 60’, vertelt Kanhai. Hij zegt dat behalve het trainingsschema ook het voedingsschema erg zwaar is. ‘Misschien zwaarder. Soepe zag er erg kapot uit, omdat hij tot gisteren op een koolvis dieet zat. Je mag dus niets anders eten, je wordt gek als je elke dag vis ziet! Veel energie en zin om te praten heeft hij dus niet, je laatste krachten gebruik je alleen om concentratie vast te houden.’
‘Zijn gewicht was wel op peil: 63 kg. Hij is op schema om de 60 kg te halen. Dat is het streven, 60 kg en verschrikkelijk droog en gespierd. Vanaf dinsdag is hij op een aardappeldieet om de hardheid van de spieren te kweken.’ De wedstrijden beginnen donderdag 11 oktober en duren tot en met zaterdag 13 oktober. Manav Kanhai, Soepe Koese, Rinus van de Zijde, Blue Dickson, Hans Djarkasi (clubeigenaar Muscle Camp) en Gilberto Geer vertrekken donderdagochtend naar Madrid. Geer en Djarkasie zijn er op eigen gelegenheid. Soepe zal vrijdag 12 oktober op de planken staan. Hoeveel deelnemers er precies in zijn klasse meedoen is niet direkt bekend, aangezien er op de dag der inschrijving en registratie (vandaag) nog wijzigingen kunnen zijn in iemands gewicht, waardoor hij in een andere klasse gezet wordt.

error: Kopiëren mag niet!