Moordverdachte Patrick riskeert 12 jaar cel

De 54-jarige Imro P. hoorde gisteren een gevangenisstraf van 12 jaar tegen zich eisen. Hij wordt ervan verdacht Patrick Cairo (26) van het leven te hebben beroofd. De officier van justitie Carmen Rasam achtte moord en overtreding van de vuurwapenwet, wettig en overtuigend bewezen. Zij eiste een straf van 12 jaar met aftrek. Uit verklaringen blijkt dat het slachtoffer spullen had weggenomen van de familie van de verdachte. Dit lag de verdachte dwars en bij het zien van het latere slachtoffer liep hij naar hem toe om hem hierover aan te spreken. Volgens de verdachte heeft het slachtoffer zich brutaal opgesteld.
Voor het neerschieten van het slachtoffer kan Imro P. tot nu toe geen verklaring geven. De verdachte heeft gedurende het proces en op de zitting geen zinnig antwoord kunnen geven op vragen over de schietpartij. Advocaat Lygia Palmburg zal op 12 november pleiten voor haar cliënt. Imro P. blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!