27 leden Moederbond zetten voorzitter Snijders af

In een algemene ledenvergadering van de Moederbond is voorzitter Errol Snijders afgezet. Een interim-bestuur onder leiding van Freddy Brug moet binnen een half jaar verkiezingen organiseren. 27 lidbonden hadden getekend voor de vergadering bij deze vakcentrale. Snijders krijgt binnenkort een brief, waarin hij medegedeeld zal worden dat hij voorzitter van de Moederbond af is. Intussen heeft Snijders gereageerd door te zeggen dat deze vergadering niet legitiem was. Interim-voorzitter Brug zegt dat de vergadering legitiem was. Vier lidbonden van de Moederbond hadden op basis van het huishoudelijk reglement een vergadering aangevraagd. Toen de termijn was verstreken en Snijders de vergadering niet had uitgeschreven, mochten de aanvragers op basis van de bepalingen van de organisatie, zelf de bijeenkomst houden.

error: Kopiëren mag niet!