Meester oplichter krijgt gecombineerde straf

Kantonrechter Dinesh Sewratan vonniste de verdachte, Steven Kienswijck, tot een gecombineerde straf. Aan de verdachte worden 14 feiten verweten.  De magistraat achtte op een na, alle overige feiten bewezen. Hij legde Kienswijck een straf op van 12 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk met aftrek en een proeftijd van 3 jaar. De verdachte was reeds eerder in vrijheid gesteld. Het vonnis komt overeen met de straf, welke de verdachte in voorarrest heeft doorgebracht. Kienswijck heeft personen bewogen tot afgifte van een geldsbedrag. Hij hield de benadeelden voor dat hij percelen te koop had. De benadeelden stemden toe en gingen akkoord met de deal. De rechter achtte oplichting van de verschillende personen wettig en overtuigend bewezen. De magistraat stelde dat de verdachte de schade moet vergoeden, welke hij de benadeelden heeft berokkend. Daarom achtte hij een straf van feitelijk vier maanden passend en geboden. Kienswijck blijft op vrije voeten.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!