Master planner blijft aangehouden

Kantonrechter Sieglien Wijnhard verdaagde vrijdag de strafzaak tegen de gedetineerde, Djegindrakoemar B., die in mei 2010 veroordeeld is tot 10 jaar celstraf wegens mensenhandel, naar 18 oktober. Hij was het brein van deze business tussen Suriname en Trinidad. Djegindrakoemar is thans als verdachte aangemerkt in een oplichtingszaak. Hij heeft tijdens zijn detentieperiode een persoon van een fors geldsbedrag opgelicht. De verdachte belde vanuit de inrichting naar een kennis. Een dochter van de kennis beantwoordde de telefoon. De verdachte vernam van de dochter dat haar vader reeds overleden is. De verdachte bedacht snel een plan. Hij hield de dochter telefonisch voor dat haar vader een perceel had aangevraagd. Omdat dit de laatste wens was van de vader, was de dochter bereid om dat perceel te kopen. De verdachte had 9 verschillende rekeningnummers van zijn comparanten aan de dochter doorgeven. Zij stortte forse geldsbedragen op die rekeningen. Echter had de verdachte geen gelden op zijn eigen rekening laten overmaken.
De verdachte verklaarde dat iedereen die betrokken was in deze zaak geld heeft gehad. Het frappante hierbij is dat deze verdachte al zijn zaken vanuit de inrichting heeft gedaan. Zo vertelde hij ook op de vorige zitting dat vrijwel alle arrestanten over een mobiele telefoon beschikken. Djegindrakoemar heeft de advocaten Benito Pick en Lygia Palmburg in de arm genomen. Deze zaak stond voor requisitoir en pleidooi. Vanwege een bijzondere omstandigheid kon een van de advocaten niet aanwezig zijn. Op 18 oktober vindt de verdere behandeling plaats. Djegindrakoemar is niet aangehouden voor dit feit. Deze zaak wordt behandeld zonder afbreking van zijn detentie. Hij moet nog bijkans 8 jaren uitzitten vanwege zijn veroordeling wegens mensenhandel.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!