Glo-scholen Karmel/Abomatapu nog gesloten

De glo-scholen te Karmel aan de Tapanahonyrivier en die te Abomatapu aan de bovenloop van de Marowijnerivier zijn nog gesloten. ‘Het lag in de bedoeling de schooldeuren vandaag te openen, maar dit gaat niet door’, laat BEP-parlementariër Rudolf Zeeman Dagblad Suriname weten. De oorzaak ligt in het tekort aan leerkrachten. Meer dan 100 kinderen zijn hierdoor verstoken van onderwijs op Karmel en omgeving. Deze school herbergt kinderen uit zeven omliggende dorpen.  Van de vier leerkrachten die er vorig jaar nog werkzaam waren, is er slechts één overgebleven. Toen deze leerkracht vorige week bemerkte dat hij er alleen voor stond, heeft hij de korst mogelijke weg teruggenomen naar Paramaribo. Volgens informatie van het assembleelid is het vorige schoolhoofd gemuteerd. Ook een leerkracht heeft mutatie aangevraagd, terwijl een andere collega van hem nog niet is vertrokken uit Paramaribo. De ouders hebben Zeeman over deze situatie op voornoemde school gealarmeerd. Op Abomatapu zijn slechts vier van de negen leerkrachten komen opdagen. De aanwezige onderwijzers kwamen na hun aankomst in het dorp tot de ontdekking dat de filekast van de school nergens te vinden is. Hierdoor is het voor hen niet mogelijk de school vandaag te openen voor de leerlingen.
 

error: Kopiëren mag niet!