Zaak beroving en verkrachting artieste behandeld Derde verdachte nog steeds voorvluchtig

De twee verdachten German P. en Jules F. moesten zich verantwoorden voor rechter Sieglien Wijnhard wegens de beroving en verkrachting van de artieste D.S. De openbare aanklager Astrid Niamat heeft de zaak voorgedragen. German P. heeft advocaat Irvin Kanhai in de arm genomen, terwijl Jules van staatswege de advocaat Hedley Derby toegevoegd kreeg. De derde verdachte, Denny Koempai, was ook al gearresteerd, maar zag kans om op 14 juni 2012 te vluchten uit het cellenhuis van het bureau van de recherche te Geyersvlijt. Hij was nog net niet voorgeleid. De politie heeft na zijn ontvluchting een opsporingsbericht uitgevaardigd, tot nu echter zonder enig resultaat.
Denny Koempai is nog steeds spoorloos. In eerste instantie waren Koempai en German P. in de kraag gevat. Jules had zich naderhand zelf aangemeld, nadat waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie zijn identiteit had prijsgegeven. De criminelen waren op zaterdag 11 juni 2012 in de woning van de artieste binnengedrongen. Bij haar thuiskomst werd zij door de daders overrompeld. Behalve dat zij haar geld en sieraden moest afstaan, werd zij ook verkracht. Het is nu al bijkans vier maanden dat Koempai zich uit handen van de sterke arm heeft weten te houden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!