SOL Go Further Adventure-rally 2012 in de startblokken

Onder auspiciën van de Surinaamse Auto Rally Club ( SARK) wordt op zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2012 de SOL Go Further Adventure-rally 2012 georganiseerd en verreden. Deze rally wordt gesponsord door de SOL Suriname.  De hoofduitzetters van deze rally zijn Anthony Gafur en Rina Kalloe en de overige uitzetters zijn Delano Molijn, Gale Robles, Franklin Mac Donald, Antoon Oostburg, Stephen Smit, Ronny Blufband, Albert Troenodrono,  en Arnold Troenodrono.
De start van deze rally is op zaterdag 06 oktober om 21:00 u bij de SOL op de hoek Zinniastraat/Gemenelansweg. Aan de start zullen er feestelijke activiteiten voorafgaan met de complimenten van de SOL Suriname. De rally zal zich in het 1e traject concentreren in de binnenstad en daarna zullen de rallyrijders zich kunnen opmaken om de savannes in te trekken. In de savannes zullen in tegenstelling tot het stadsdeel veel navigatie- en oriëntatieskills vereist zijn voor zowel de rijder als de navigator. De hoofduitzetters bestempelen deze rally als zeer gevarieerd en spannend afwisselend met wat ritten die moeilijk kunnen worden. Het time- management van de rallyrijders zal zeer belangrijk zijn alsmede het uithoudingsvermogen.  De savanne is nu droog, waardoor het zand erg mul kan gaan worden.  De gebieden in de savanne variëren van savannewegen, boswegen en kreken.
Deze rally wordt in 4 klassen verreden nl.: de hoofd-,  A-, B- en tourklasse. De SOL Go Further Adventure rally 2012 is de voorloper op de komende grote savannerally. De uitzetters hebben hun best gedaan om een goede rally in elkaar te zetten, waarbij een deel van de route na lange tijd weer wordt opgenomen in een savannerally.
De uitslag van deze rally vindt plaats op dinsdag 9 oktober. De inschrijvingen voor deze rally vinden plaats bij NV. Inspire aan de Waaldijkstraat tot en met vrijdag 5 oktober.

error: Kopiëren mag niet!