Rehabilitatie kruispunt Willem Campagnestraat loopt stagnaties op

De rehabilitatiewerkzaamheden, die het ministerie van Openbare Werken verricht op het kruispunt van de Willem Campagnestraat, lopen duidelijk stagnaties op. Ongeveer twee weken terug besloot het ministerie dit kruispunt, dat al jaren in erbarmelijke staat verkeert, aan te pakken. Het ministerie heeft echter naast het weghalen van een deel van de straattegels, niets meer gedaan. ‘En nu is het van kwaad tot erger geworden’, zegt een geïrriteerde truckchauffeur aan Dagblad Suriname. ‘Ik snap niet wat ze eigenlijk allemaal doen. Twee weken terug waren ze nog bezig de straattegels weg te halen en plots laten ze alles gewoon doodleuk achter. Bovendien zetten ze borden die aangeven dat ze bezig zijn met werkzaamheden, maar ze doen niets’, aldus de weggebruiker die dagelijks gebruik maakt van deze weg.
De parlementariër, Sheilendra Girjasing, vindt het zonde dat er zo licht wordt omgegaan met dit kruispunt, waar er dagelijks sprake is van filevorming. ‘Dit kruispunt is heel belangrijk voor de productiesector. Ook de haven is vlakbij, dus het is van belang dat het kruispunt helemaal wordt hersteld’, aldus Girjasing. De bestuurders die vanuit de Willem Campagnestraat naar de Van ‘t Hogerhuysstraat rijden, willen dat zowel vanuit het midden sorteervak als het rechtse sorteervak, het verkeer kan rijden naar de Van ‘t Hogerhuysstraat. Dit zou de files die ontstaan, kunnen wegwerken. Enkele bestuurders geven zelfs aan dat ze dit uit zichzelf al doen, omdat het vroeger ook zo mocht. ‘Maar als je het nu doet, krijg je een fikse boete. Ik ben al een keer beboet, maar ik doe het toch, omdat dit me veel tijd bespaart. Gelukkig zijn er soms agenten die ons ook toestaan zo te rijden ten tijden van erge files’, aldus een van de bestuurders. Hij hoopt echter ook dat het werk snel wordt afgerond.

error: Kopiëren mag niet!