Parmessar weg van coördinatie NDP Wanica

De coördinatie van de NDP in het district Wanica is weer in handen gekomen van de NDP- parlementariër Charles Pahlad. Enkele maanden terug was deze taak overgeheveld naar Rabin Parmessar die zich uit Paramaribo had overgeschreven naar Wanica, om zich in dit district  kandidaat te stellen. Het blijft een vraagteken of hij zich wederom zal inschrijven in Paramaribo. Er was druk gesuggereerd dat Parmessar de lijsttrekker zou worden in Wanica. Dagblad Suriname sprak met Charles Pahlad die in eerste instantie aangaf liever niet te reageren op de kwestie. Hoewel hij ontkent dat er problemen zijn binnen de NDP in Wanica, zegt hij dat het om een heel gevoelige zaak gaat. Intern zou besloten zijn om de coördinatie weer in zijn handen te leggen. Pahlad werd dinsdagavond opgebeld door Ramon Abrahams met de mededeling dat de coördinatie van het district weer bij hem ligt, nu samen met Abrahams zelf. Partijleider Desi Bouterse zou dit besluit hebben genomen. Verder onthoudt de politicus zich van commentaar. Of Abrahams bij de komende verkiezingen de trekkersrol zal vervullen in Wanica, weet Pahlad niet.
Parmessar blijft oppervlakkig wanneer dit onderwerp wordt aangesneden. Hij haalt als reden aan de ACP-EU-meeting die eind november in Suriname wordt gehouden, waarvan hij de trekkersrol vervult. Hij zou het daar ontzettend druk mee hebben en vindt het hele eer om te coördineren. Parmessar geeft aan dat Pahlad een ervaren persoon is om als trekker in Wanica te fungeren. Op de vraag of ACP-EU de voornaamste reden is, geeft Parmessar geen commentaar. Of hij kandidaat wordt gesteld in Wanica, kan de politicus niet zeggen. ‘Vanaf nu naar 2015 kunnen politiek veel zaken veranderen. Dit is helemaal afhankelijk van het politieke spel, de medespelers en de tegenhangers.’
Aan de ACP-EU-conferentie participeren meer dan 500 bezoekers uit 110 landen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!