Palmolieproject India getekend

Gisteren heeft eindelijk de ondertekening plaatsgevonden van de documenten in verband met het Indiase palmolieproject. De pers was daarbij niet uitgenodigd. Richard Kalloe, directeur van de Surinaamse counterpart, gaf in gesprek met de krant te kennen dat het nieuws eerst in het overheidsprogramma Info-Act gepresenteerd moet worden. Kalloe was niet belast met de organisatie van de ondertekening en kan nog geen detailinformatie verstrekken.
In een eerder vraaggesprek gaf Kalloe te kennen dat eerst ontbost moest worden alvorens verdere stappen ondernomen konden worden door de Indiase investeerders. Met de inkomsten van de ontginning zouden andere projecten ontplooid worden. Wanneer ontbost wordt, wist Kalloe niet aan te geven.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!