Personeel Huize Ashiana blijft in beraad

Het personeel van huize Ashiana blijft in beraad. Dit betekent dat zij tot 13.00 uur werken, waarna zij naar huis mogen. Het besluit is gistermorgen genomen bij een vergadering, welke belegd werd door de personeelsbond bij Ashiana met het personeel. Secretaris Sandra Stroom van de personeelsbond zegt aan Dagblad Suriname dat het personeel in beraad blijft tot en met zondag 07 oktober 2012. Maandagmorgen om 08.00 uur zal in een andere vergadering besloten worden hoe verder te gaan. Stroom garandeert dat de seniorenburgers van het tehuis niet gedupeerd worden door deze acties. ‘De zorg naar hun toe vindt normaal plaats.’
Het vele werk bij Huize Ashiana is neergelegd uit protest tegen het feit dat de verhoogde toelagen niet worden uitbetaald. Ook wacht het personeel nog steeds op de lumpsum van 2010. Stroom zegt dat de andere pijnpunten in deze zijn de uitbetaling van de wacht- en middagtoelage en de vervoer- en kledingtoelage over 2011.  Ook is het structurele tekort aan personeel nog niet opgeheven.   Daarnaast heeft een groep geslaagden van april nog niets gehad.
Stroom legt uit dat het personeel weigert om nog langer voor SRD 8 de nachtdienst te doen en voor SRD 6 de middagdienst. ‘Het is niet rendabel.’
Het bondsbestuur was voor maandagmiddag opgeroepen door de leiding van het ministerie van Sociale Zaken om de gesprekken over deze zaken te hervatten. Volgens Stroom is er niet veel voortgekomen uit de gesprekken met de odad Corinde. De onderhandelingen tussen de bond en de Sozavo-minister waren eind februari  2012 opgeschort. ‘We hebben gewacht en gewacht en we vinden nu dat wij te lang hebben gewacht.’
Stroom geeft verder aan dat de personeelsbond bij Ashiana nog steeds lid is van de Moederbond. ‘We hebben contributie betaald tot december 2012.’ Door de perikelen binnen de Moederbond heeft de personeelsbond bij Ashiana thans haar heil ook gezocht bij vakcentrale C-47. Volgens C-47-topper Robby Berenstein is volgens de statuten voldaan aan het verzoek van de personeelsbond bij Ashiana om volwaardig lid te worden van deze vakcentrale. ‘Zolang het een besluit is van de leden respecteren wij dat.’
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!