Moordzaak Kalpoe onopgelost gebleven Verdachte vrijgesproken

De verdachte, Mark C., in de levensberovingszaak van de weduwe Wilma Kalpoe is vrijgesproken. Kantonrechter Dinesh Sewratan heeft de verdachte vanwege gebrek aan overtuigend bewijs van de gehele tenlastelegging vrijgesproken. Het slachtoffer werd op 4 november 2010 aan de Anton Dragtenweg op een tragische wijze om het leven gebracht. Volgens de patholoog anatoom is de vrouw geen natuurlijke dood gestorven. Zij is door verstikking komen te overlijden. De moordenaar had een stuk stroomkabel om haar hals gewikkeld, waardoor zij in ademnood kwam te verkeren. De politie heeft op de plaats van delict geen tekenen van inbraak aangetroffen. De twee slaapkamers van de woning van de overledene waren overhoop gehaald.
Volgens resultaten van het onderzoek kwam de verdachte in beeld omdat hij mogelijk de laatste persoon was die de weduwe die avond ervoor had bezocht. Volgens het onderzoek was de interesse erop gericht om na te gaan op welk tijdstip de vrouw is vermoord. Dit is helaas niet achterhaald. De politie heeft in deze zaak bepaalde onderzoekingen nagelaten. De verdachte werd aangehouden omdat hij geld voor aanschaf van vijf auto’s had uitgegeven. Ook omdat hij close was met de vrouw en voor het incident de vrouw had ontmoet in haar woning. De verdachte had een alibi geworpen dat hij dat geld vergaard had uit winsten van casino’s. Dit werd nagetrokken en het bleek niet het geval te zijn.
De magistraat legde alle bewijsstukken op een rijtje. In het begin waren er heel veel bezwaren tegen de verdachte. Dat is de reden  dat hij een hele tijd in voorarrest heeft doorgebracht. Het feit heeft zich op 4 november 2010 voorgedaan en de verdachte kwam eind mei vrij. De rechter benadrukte dat er ernstige bezwaren waren. Er werd een kleine link gelegd tussen de verdachte en de moord. Rekening houdend met de omstandigheden van de verdachte, en het feit dat hij vaak niet consistent is geweest bij zijn verklaringen moest de rechter hem vanwege gebrek aan wettig en overtuigend bewijs vrijspreken. De strafrechter gaf aan dat het kan zijn dat ook een andere persoon toegang had tot de woning. Echter is de politie in gebreke gebleven dat te onderzoeken. Deze zaak is als een onopgeloste zaak blijven liggen. Volgens het OM heeft de politie de zaak slecht onderzocht. Het OM had ook vrijspraak gevorderd tegen de verdachte.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!