Marlene’s Ballet eerste op internationaal balletfestival Belem

Marlene’s Ballet Company (MBC) uit Suriname heeft de Eerste Prijs gewonnen op het XIXe Internationaal Amazone Balletfestival (FIDA) dat afgelopen weekeinde is gehouden in de stad Belém do Pará. De choreografie van Marlène Lie A Ling met de titel “Rapsodia”, geïnspireerd door de moeder en met de bedoeling om mensen bewust te maken van de littekens die door geweld binnen het gezin in de samenleving worden veroorzaakt, is heel goed ontvangen door de jury, bestaande uit bekende figuren uit de wereld van de internationale dans. De uitvoering door MBC werd eveneens laaiend enthousiast ontvangen door het goed opgekomen publiek, dat het Teatro da Paz in Belém do Pará op zijn grondvesten deed schudden.
Aan het Festival, dat werd gehouden op 26, 27, 28, 29 en 30 september, participeerden meer dan 90 lokale, nationale en internationale dansgroepen. Door haar vermogen om al deze groepen bijeen te brengen, de excellente organisatie en het zeer hoge vereiste niveau, wordt FIDA beschouwd als een van de top-evenementen op het gebied van de dans in Latijns Amerika. Iedere avond treden er sterren van het firmament van de internationale dans voor het voetlicht, die het beste uit hun voorstellingen tonen aan een publiek dat er geen genoeg van krijgt om voor hen te applaudisseren. FIDA biedt ook een excellente gelegenheid aan dansers en dansstudenten, omdat er een breed spectrum aan intensieve cursussen en workshops wordt aangeboden door internationaal bekende masters.
Marlene Lie A Ling, Directrice van Marlène’s Ballet Company, het Folkloristisch Ensemble Paramaribo en Balletschool Marlène, is met een troupe bestaande uit 15 dansers naar de hoofdstad van de staat Pará afgereisd.
Mogen wij u in herinnnering brengen, dat Marlène’s Ballet Company in het jaar 2004 eveneens de Eerste Prijs op het FIDA heeft gewonnen, indertijd met de choreografie “Klamboes” van Marlène Lie A Ling.

error: Kopiëren mag niet!