Wederom vissers overvallen, drie worden vermist

Gistermorgen ontving de politie een bericht dat een man en zijn vijf andere collega’s waren overvallen door zeepiraten te Ingi Kondre. De politie reageerde gelijk op het verhaal van de man. De man verklaarde dat hij maandagavond rond 19.00 uur samen met vier bemanningsleden en de kapitein bezig waren te vissen toen zij ongemerkt werden genaderd door een andere boot, met daarin vijf of zes gewapende en gemaskerde mannen.  Onder bedreiging van vuurwapens en houwers moesten de zes vissers plat gaan liggen, waarbij zij slagen toegediend kregen en gekneveld werden. Hun handen werden aan elkaar vastgebonden en vervolgens werd het zestal door de zeerovers overboord gegooid. Het gelukte deze man om zich los te krijgen en zich drijvend te houden, totdat hij terechtkwam in het Parwa-gebied.
Inspecteur Humphrey Naarden van de Voorlichtingsdienst van het KPS geeft desgevraagd aan Dagblad Suriname mee dat de politie ook een melding heeft dat een visser is aangetroffen in hetzelfde gebied, die hetzelfde verhaal vertelde. Deze man vertoonde kapverwondingen aan zijn armen en benen. Naarden zegt dat deze laatste de tweede persoon is uit het zestal.
Naarden zegt dat ook de kapitein van de boot terecht is. Hij is echter aan de Guyanese kant en is onderweg richting Suriname. Naarden heeft bevestigd dat de kapitein telefonisch heeft doorgegeven dat zij overvallen zijn door gewapende mannen. Het is dus hetzelfde verhaal als van de twee andere mannen.  De rovers hebben meegenomen alle gevangen vis,  een hoeveelheid visblaas en twee 45 pk Yamaha buitenboordmotoren. Ondertussen heeft de politie van Saramacca een vissersboot aangetroffen ter hoogte van de monding van de Coppenamerivier, ongeveer in dezelfde buurt waar laatst ook al een geval van zeepiraterij zich had voorgedaan. Drie mannen zijn voorlopig al terecht, maar de drie anderen worden nog steeds vermist.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!