14-jarig meisje ontvoerd en ingezet als commerciële sekswerkster

Een 25-jarige jongeman heeft een 14-jarig meisje tegen haar wil meegenomen naar Commewijne. Hij hield het meisje een week bij zich en droeg haar daarna over aan een salonhouder om schoonmaakwerkzaamheden te verrichten. Een 44-jarige vrouw zei aan het meisje dat zij geen schoonmaakwerk moest doen, maar moest dienen als commerciële sekswerkster. Inspecteur Humphrey Naarden van de Voorlichtingsdienst van het KPS deelde aan Dagblad Suriname mee dat de ouders van het meisje niet gelijk contact hebben opgenomen met de politie.
De ouders gingen eerst zelf op onderzoek uit. Pas toen zij begrepen dat het meisje in Commewijne was, schakelden zij de politie van Lelydorp in. Die heeft toen actie ondernomen.  Het verhoor van het 14-jarige meisje heeft ertoe geleid dat 3 personen zijn  aangehouden, namelijk de 25-jarige man die haar zou hebben ontvoerd, de 49-jarige salonhouder en de 44-jarige vrouw die als administratiemedewerkster werkte. Naarden zegt dat uit het politioneel onderzoek  is gebleken dat de verdachten seksuele handelingen  met het meisje hebben gepleegd.  Het meisje werd op 3 september meegenomen. De verdachten zijn op 21 september in verzekering gesteld. Zij zijn allemaal inmiddels reeds voorgeleid en hun inverzekeringstelling is op rechtmatigheid getoetst.
Saskia Bandhan    

error: Kopiëren mag niet!