Henry Hassankhan niet bedankt door Minov

Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling ontkent dat interim-manager Henry Hassankhan door hem ontslagen is. “Er is geen enkel schrijven van de minister of directeur van Onderwijs waarin desbetreffende persoon zou zijn bedankt”, stelt het ministerie in een perscommuniqué naar aanleiding van het bericht ‘Leerkrachten Havo II in beraad’, dat in de media is verschenen.
Uit onderzoek van het ministerie blijkt dat docenten van deze school kenbaar hebben gemaakt vernomen te hebben dat Hassankhan zou zijn bedankt. Enkele maanden terug is overeenstemming bereikt tussen het ministerie en de Bond van Leraren (BvL) over de wijze van het te voeren management op Havo II. Enkele docenten eisten het vertrek van directeur Georgine Parmessar. Besloten werd dat de interim-manager belast zou zijn met de algemene leiding op de school.
Tot op dit moment staan de afspraken recht overeind en zijn er geen andere instructies vanuit het ministerie. Dit houdt in dat Hassankhan nog steeds fungeert als interim-manager, staat in het perscommuniqué. Het ministerie geeft aan twee weken terug wederom een onderhoud te hebben gehad met de BvL met de bedoeling nader geïnformeerd te worden. Er is geen besluit genomen om Hassankhan te bedanken.
Het ministerie zegt bezig te zijn met het zoeken naar oplossingen die voor beide partijen- de directeur en de docenten- acceptabel zijn. Voor het ministerie is het van belang dat de oplossingen het onderwijsproces niet verstoren.
“Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling betreurt daarom de berichtgeving, omdat die onnodig voor paniek zorgt in de samenleving”, besluit het perscommuniqué over deze kwestie.

error: Kopiëren mag niet!