Geen vlekkeloze start onderwijs binnenland

Niet alle scholen in het binnenland hebben op 1 oktober 2012 hun deuren kunnen opendoen. BEP-assembleelid Rudolf Zeeman zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat scholen in Moitaki, Stoelmanseiland, Goninikrikimofo en Godo-olo tot gisteren niet open waren. Op de ruim 80 leerlingen tellende basisschool op Moitaki in de omgeving van Drietabbetje was er tot gisteren maar 1 leerkracht op locatie. De school telt normaliter 2 leerkrachten, hetgeen op zich al een ondoenlijke zaak is, zegt Zeeman. De tweede leerkracht keert niet terug op locatie, weet Zeeman uit  bekomen informatie. Het assembleelid zegt dat de glo-school Moitaki altijd een probleemgeval is geweest. De school telde aanvankelijk 100 leerlingen. Een aantal ouders heeft echter opvang gezocht voor hun kinderen bij families in Paramaribo om hun kinderen degelijk onderwijs te laten genieten in de stad. Het onderwijs op de scholen op Godo-olo en Goninikrikimofo konden nog niet aanvangen, omdat de leerkrachten pas maandagmiddag laat zijn gearriveerd. Het lag in de bedoeling de ouders gisteren via de lokale radiozender op te roepen om hun kinderen vanaf vandaag naar school te sturen.

error: Kopiëren mag niet!