Eerste exemplaar van ‘Suwarni’ voor dc Karta-Bink

Suwarni is het nieuwste boek van Kadi Kartokromo. Het boek handelt over de Javaanse vrouw(en). Kadi Kartokromo, lid van Schrijversgroep ‘77, overhandigde op 26 september 2012 een exemplaar van zijn boek aan de district-commissaris van Commewijne, Ingrid Karta–Bink. De plechtigheid vond plaats op het districtscommissariaat in aanwezigheid van zijn vrouw, de districts-secretaris, dhr. Tjokrodikoro, en secretaresse Mina. Dagblad Suriname was voor de verslaggeving ook naar Nieuw Amsterdam getogen. Bij deze gelegenheid werd het verhaal rond  ‘Suwarni’ uitgelegd. De rol, de plaats en de betekenis van de Javaanse vrouw(en) wordt uitgebreid in het boek behandeld. Karta –Bink komt ook uit een familie met Javaanse roots en zij is een goed voorbeeld van de derde generatie. Kadi Kartokromo koos daarom bewust ervoor om het eerste exemplaar van zijn nieuwste boek officieel aan de districtscommissaris van Commewijne te overhandigen.

error: Kopiëren mag niet!