Studielimieters geschokt over pijnlijke afbeelding universiteitsbestuur

De Organisatie voor Studielimieters is niet te spreken over de wijze waarop studielimieters de deur wordt gewezen. Met een artikel op haar website roept de universiteit studielimieters die voor het jaar 2006 zijn ingeschreven op om “een brief” op te halen bij de administratie. Daarbij heeft zij een afbeelding geplaatst welke bij veel studenten argwaan wekt. Het is een plaatje met daarop te zien handen die langzaam verdwijnen in de diepte van de oceaan. Is het symbolisch voor “verdrink nu maar lekker” vraagt de Organisatie voor Studielimieters zich af. De brieven die moeten worden opgehaald zijn namelijk voor een goed deel afschrijvingsbrieven.
“Als het zo wordt gezien, dan past de foto er inderdaad heel goed bij. De studenten wuiven uit, tevergeefs reikend naar hulp, want zij zullen nu gaan verdrinken in een maatschappij waar zij niet goed op voorbereid zijn door de universiteit”, meldt de organisatie in een perscommuniqué. “De universiteit stelt zich op deze manier heel studentonvriendelijk op. Ook dat is geen vreemd ding, de klachten over de wijze waarop studenten worden behandeld, geïntimideerd en achtergehouden op de Anton de Kom Universiteit van Suriname zijn niet vreemd, maar lijken wel steeds aan dovemansoren gericht. Na veel gekibbel op onder andere de social website Facebook, heeft de universiteit, waarschijnlijk op verzoek van de studentencommissie, de foto veranderd. Echter is het duidelijk dat de universiteit geen goede communicatievaardigheden bezit en bovendien geen respect naar haar studenten toe kan uiten. En dat is slechts deel van het integraal probleem”, zegt de organisatie. “Deze limieters zijn al bijna klaar met hun studie. Ook de studenten die al hun vakken hebben afgerond, maar op de universiteit wachten op goedkeuring van hun thesis, worden volgens dit besluit afgeschreven. Ze hoeven dus nog enkele (of geen) colleges te volgen. Dit betekent dat ze geen grote financiële druk op de universiteit uitoefenen. Waarom vraagt de universiteit dan niet om een boete? Als de studenten een boete betalen, kunnen ze nog steeds de studie afmaken en de universiteit wordt tegelijkertijd financieel sterker. Ook de samenleving is honderden wetenschappers rijker.”
“Het is schandelijk en verontrustend dat het bestuur van de universiteit slechts monologen houdt en niet ingaat op dringende vragen vanuit de studentengemeenschap”, stelt de Organisatie voor Studielimieters. “Wat velen nog niet beseffen, is dat als het nu toegelaten wordt dat het bestuur zich als een dictator opstelt, dit niet alleen voor deze generatie, maar voor alle toekomstige studenten op onze universiteit en uiteindelijk op de gehele Surinaamse maatschappij een zeer negatief effect zal hebben.” De Organisatie voor Studielimieters roept een ieder op om dit niet zomaar voorbij te laten gaan, maar de discussie op te pakken en zich te verdiepen in dit probleem. Dagblad Suriname verneemt dat de organisatie inmiddels ook een schrijven heeft gericht naar Minov-minister Shirley Sitaldien om deze kwestie met haar te bespreken. Het wachten is op de bewindsvrouwe voor een degelijke oplossing.

error: Kopiëren mag niet!