NDP-Para geeft 2.100 schoolpakketten aan scholieren

De afdeling Para van de Nationale Democratische Partij (NDP) geeft 2.100 schoolpakketten aan schoolkinderen van wie de ouders het niet zo breed hebben. Volgens Gordon Bolwerk, districtsraadslid van de NDP, is dit onderdeel van de landelijke actie die de partij uitvoert.
Bolwerk zegt dat het verstrekken van schoolpakketten in lijn ligt met de ideologie van de partij om vernieuwingen door te voeren in het bestuurlijke, het onderwijssysteem en op sociaal maatschappelijk vlak. ‘Het uitdelen van schoolpakketten zal daarom geen jaarlijks terugkerend karakter hebben, omdat het de bedoeling is dat de elke Surinamer sociaal-maatschappelijk sterker wordt.’
De jeugdparlementariër Miriam Asadanoe is blij met het initiatief en stelt dat dit stimulerend moet werken voor leerlingen om hun best te doen op school. Er is volgens Asadanoe een registratie geweest van kinderen die in aanmerking moeten komen van een schoolpakket. Deze registratie werd uitgevoerd door structuren van NDP-Para en de jongerenorganisatie Para Youth. De middelen voor het aanschaffen van de pakketten werden gedoneerd door ondernemers binnen en buiten Para en deels door het kabinet van de president. De waarde van een schoolpakket is ca. SRD 50. Het pakket is bestemd voor leerlingen van de basis- en voj-scholen.
Er zijn volgens Bolwerk 1.000 pakketten verstrekt aan de inheemse dorpen in Para-Zuid. Vandaag wordt het noorden van Para aangedaan. De afsluiting is zaterdag in het oostelijk deel van Para en het ressort Carolina.
Marvin Moesan

error: Kopiëren mag niet!