Buitenfunctiestelling inspecteur Pelswijk en collega verlengd

Inspecteur Ernst Pelswijk van Nieuw Nickerie is samen met een collega op dinsdag 21 augustus 2012 buiten functie gesteld. Dagblad Suriname belde met inspecteur Humphrey Naarden van de voorlichtingsdienst van het Korps Politie Suriname (KPS) om te vragen hoe het nu staat met het functioneren van beide politieambtenaren. Naarden zegt dat de buitenfunctiestelling van Pelswijk verlengd is. Dit wil zeggen dat de zaak serieus onderzocht wordt. Pelswijk was samen met een politieagent tweede klasse betrokken bij een schietincident. Op vrijdag 6 juli 2012 zou de politiefunctionaris voor een inrit aan de Julianastraat (Nieuw Nickerie) gericht op een man hebben geschoten. De afgevuurde kogel doorboorde het lichaam van de persoon. De zaak loopt tegen alle twee wetsdienaren. Afgelopen vrijdag was het precies een maand geleden dat de wetsdienaren buiten functie zijn gesteld. Hoe lang dit zal duren, kon Naarden ons niet zeggen.

error: Kopiëren mag niet!