DNA-voorzitter met delegatie in Rome

In Rome, Italie is de tweejaarlijkse World E-Parliament Conference gestart op 13 september 2012. Aan deze conferentie deden er meer dan 300 parlementariers mee, die van verschillende delen van de wereld afkomstig waren. Op deze vergadering werd door de parlementen gesproken over ICT en de versterking van parlementen. De Nationale Assemblée (DNA) participeerde in deze vergadering met een delegatie bestaande uit Voorzitter drs. Jennifer Simons, DNA leden Melvin Bouva, Mahinderpersad Rathipal en Paul Somohardjo.
Suriname heeft hieraan actief deelgenomen. De Voorzitter gaf leiding aan de eerste sessie op de eerste dag en de leiding van ICT afdeling van DNA presenteerde tijdens de technische sessie een overzicht van wat er in Suriname al is gedaan op dit gebied. Verder, maakte de delegatie gebruik van deze gelegenheid om voor Suriname meer samenwerkingspartners te vinden voor het versterkingsprogramma van DNA. In dit verband zijn er afspraken gemaakt voor vier leden van de technische staf voor een training in het programma dat nu voor parlementen wordt ontwikkeld. Dit programma is kosteloos beschikbaar voor Suriname. Daarnaast zijn er gesprekken opgestart met parlementen die Suriname mogelijk kunnen ondersteunen op het gebied van ICT.
De vergadering werd op zaterdag 15 september, Internationale Dag Van De Democratie, afgesloten met een speciale sessie waarin de aanwezige voorzitters van parlementen korte verklaringen konden afleggen. De Voorzitter van DNA heeft een korte statement gemaakt over de rol van parlementen in de democratie en de uitdagingen waar parlementen voor staan bij het werk.

error: Kopiëren mag niet!