Digcel geeft 2.000 schoolpakketten aan kinderen binnenland

De CEO van Digicel Suriname, Hans Lute, heeft gisteren symbolisch een schoolpakket overhandigd aan Bert Eersteling, Hoofd Bureau Onderwijs Binnenland. De totale geste bestaat uit tweeduizend schooltassen met inhoud die bestemd zijn voor 10 scholen te Guyaba, Gakaba, Pikin Saron, Abenaston, Wanhati, Godo Olo, Brownsberg, Nason, Donderskamp en Paloemeu. De totale waarde van deze donatie is ruim US$ 10.000.
“De keus van Digicel is in het voordeel van eerdergenoemde scholen gevallen, omdat wij menen dat zij minder kansen hebben dan de scholen in het binnenland”, aldus de CEO. “Wij weten dat er een heleboel minder draagkrachtige ouders zijn, die wel hun kinderen naar school wensen te sturen en Digicel heeft daarop ingespeeld. Wij hopen dat deze gift een positieve impuls zal geven aan de leerlingen en dat zij ook goede leerprestaties zullen leveren het komend schooljaar”
“Wij zijn Digicel zeer erkentelijk voor dit gebaar en wij zullen zorgen dat de pakketten goed terechtkomen. De huidige trend wat betreft onderwijs in het binnenland is dat zij steeds betere leerprestaties neerzetten. Het slagingspercentage op de scholen is dit jaar toegenomen ten opzichte van het vorig jaar”, aldus Bert Eerteling, hoofd Bureau Onderwijs Binnenland.
Momenteel zijn de voorbereidingen van de feestelijkheden rond de 5de verjaardag van Digicel in Suriname in volle gang.

error: Kopiëren mag niet!